Via blikkendoos, de blog van Pelle, leerde ik geni.com kennen. Aangezien genealogie een van mijn interesses is, schreef ik me in op de site. Ik begon met het uploaden van het gedcom bestand van mijn eigen stamboom-site, die nooit goed van de grond kwam. Die werd opgebouwd op basis van het verzamelwerk van nonkel Jan Vanhove, maar bood niet genoeg gebruiksgemak voor mijn familie. Het idee bij geni.com is om je familie zelf het werk te laten doen door ze uit te nodigen via e-mail. Ze kunnen dan zelf hun gegevens updaten en op hun beurt anderen uitnodigen.

Het is ongelooflijk hoe je op korte tijd een gigantisch familienetwerk op poten zet. Ikzelf creeerde met behulp van de gedcom database, en daarna ook manueel 708 profielen, van naaste en verre familie. Ik nodigde 46 familieleden uit, iedereen van wie ik het e-mail adres kende. Ondertussen zijn er 79 mensen uitgenodigd.
Nu, 3 dagen later, zijn er al 810 profielen waar ik mee verbonden ben. Er zijn al 142 foto’s bij de profielen geplaatst. Ik had niet verwacht dat het zo snel, zo’n groot succes ging zijn. Hopelijk blijft de boom groeien en vollediger worden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.